Škoricovo-jablkové slimáky

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

V teplom mlieku rozmiešame 1 ČL cukru a droždie a necháme vzísť kvások. Múku premiešame so zvyšným cukrom a soľou. Prilejeme vzídený kvások, maslo izbovej teploty nakrájané na menšie kúsky, vajíčka a cesto poriadne vyhnetieme. Hladké a nelepivé cesto necháme vykysnúť cca hodinu. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika.

Zmäknuté maslo vymiešame so škoricou a cukrom a kompaktnú náplň rovnomerne natrieme na vyvaľkané cesto. Škoricovú náplň posypeme jablkami nakrájanými na malé kúsky a cesto pevne zavinieme do rolády. Roládu pomocou nite rozkrájame na slimáky s hrúbkou 2-3 cm. Naukladáme ich na plech vymastený olejom a necháme ich ešte 20-30 minút podkysnúť. 

Slimáky pečieme pri teplote 180 °C dozlatista, teda približne 20 minút. Kým sa slimáky pečú, pripravíme si polevu. Smotanový syr vyšľaháme s cukrom, mliekom a škoricou dohladka a touto polevou prelejeme ešte horúce slimáky. Slimáky podávame ideálne ešte teplé. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde 15 porcií.

Kalórie: 342
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 47 g
Tuky: 6 g

Zdielať