Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Slivkový kysnutý koláč bez čakania

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

50 ml teplého (nie horúceho!) mlieka zmiešame s 1 ČL cukru. Do mlieka nadrobíme droždie a necháme vzísť kvások (cca 10 minút). Medzitým zmiešame múky so zvyšným cukrom a nastrúhanou kôrou z citróna. K múčnej zmesi prilejeme zvyšné mlieko, olej, vajce, vzídený kvások a vypracujeme hladké a lepivé cesto. Plech (36x27cm) vystelieme papierom na pečenie a rukami potretými olejom naň „rozcapkáme“ pripravené cesto. Cesto bude tenké, no počas pečenia dostatočne nakysne. Na cesto naukladáme nahusto slivky tak, aby sa prekrývali. Zasypeme ich mandľovými plátkami a prípadne aj cukrom (ak sú slivky kyslé). Koláč pečieme 30 minút pri teplote 180°C, kým nie sú slivky mäkké. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, celý koláč rozkrájame na 12 veľkých kúskov

Kalórie: 185
Bielkoviny: 4 g 
Sacharidy: 29 g
Tuky: 6 g

Zdielať