Špízy so zeleninou a kuracím mäskom

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Najskôr si pripravíme marinádu zmiešaním olivového oleja, medu, soli, mletého čierneho korenia, sušenej bazalky a pretlačeného cesnaku. Kuracie prsia nakrájame na kocky, šampiňóny na štvrtky, cuketu, papriku a cibuľu na menšie kúsky. Mäso so zeleninou preložíme do väčšej misy, prilejeme marinádu, všetko dôkladne premiešame a necháme marinovať v chladničke aspoň pár hodín. Následne kúsky mäsa a zeleniny striedavo napichávame na špíz a pečieme na grile alebo v rúre na funkcii gril (20 minút pri teplote 190°C). Špízy podávame ešte teplé, napríklad so šalátom alebo chlebom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 288
Bielkoviny: 26 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 17 g

Zdielať