Tekvicový cheesecake
Dezerty-
10
porcie -
90
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
POSTUP
- Vopred si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu hokkaido prekrojíme na polovicu, vydlabeme z nej jadierka a pečieme ju pri teplote 180°C až do zmäknutia, približne 50 minút. Potom odstránime šupku a dužinu rozmixujeme na hladké pyré.
- Vlašské orechy a ovsené vločky rozmixujeme na múku.
- Prilejeme k nim olej a v prípade potreby aj trošku vody. Malo by nám vzniknúť lepivé cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20 cm).
- Ďalej si pripravíme krém. Tvaroh vymiešame s cukrom a vajíčkami dohladka. Približne dve tretiny krému odoberieme do inej misky a vmiešame doňho tekvicové pyré a škoricu.
- Na korpus nalejeme najskôr tekvicovú vrstvu a následne tvarohovú vrstvu. Cheesecake pečieme pri teplote 170°C približne hodinu. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok (celý cheesecake nakrájame na 10 kúskov)
Kalórie: 195
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 10 g