Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Tekvicový cheesecake

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

  1. Vopred si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu hokkaido prekrojíme na polovicu, vydlabeme z nej jadierka a pečieme ju pri teplote 180°C až do zmäknutia, približne 50 minút. Potom odstránime šupku a dužinu rozmixujeme na hladké pyré.
  2. Vlašské orechy a ovsené vločky rozmixujeme na múku.
  3. Prilejeme k nim olej a v prípade potreby aj trošku vody. Malo by nám vzniknúť lepivé cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20 cm).
  4. Ďalej si pripravíme krém. Tvaroh vymiešame s cukrom a vajíčkami dohladka. Približne dve tretiny krému odoberieme do inej misky a vmiešame doňho tekvicové pyré a škoricu.
  5. Na korpus nalejeme najskôr tekvicovú vrstvu a následne tvarohovú vrstvu. Cheesecake pečieme pri teplote 170°C približne hodinu. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok (celý cheesecake nakrájame na 10 kúskov)

Kalórie: 195

Bielkoviny: 10 g

Sacharidy: 18 g

Tuky: 10 g

Zdielať