Topinamburová bublanina s čerešňami

Všetky recepty

Suroviny:

Postup: 

Do misy dajte vajcia, rum, cukor. Použite aj bielka aj žĺtka naraz. Vyšľahajte a pridajte vodu a olej, šľahajte spolu do penista.  V inej miske zmiešajte preosiate múky, prášok do pečiva, soľ a pridajte do zmesi vajec. Premiešajte. Cesto musí byť hladké, bez hrudiek. Nalejte do vymasteného pekáča alebo plechu s vyšším okrajom. Nevylejte celé, časť si na záver dochuťte kakaom a trochou vody a škrabkou vmiešajte do bledej zmesi. Takto naliate cesto nechám vždy 10 minút „nadýchať sa“. Kým naň poukladám ovocie a ešte trochu času. :-)  Hotový koláč je potom vždy vyšší a mäkučký. Pečte cca 30 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 160 – 170 C°.

Zdielať