Treska so zeleninou na bielom víne

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Filety z tresky osušíme a z oboch strán okoreníme a osolíme. Filety následne opečieme na panvici na troške rozohriateho olivového oleja z oboch strán. Z každej strany postačia približne 3 minútky, no záleží podľa hrúbky filetu. Opečené filety odložíme na teplé miesto a pustíme sa do prípravy omáčky. Cesnak nakrájaný na tenké plátky opečieme na troche olivového oleja. Po 2-3 minútach pridáme cherry rajčiny prekrojené na polovice a zalejeme ich vínom a vývarom. Rajčiny povaríme približne 10 minút, až kým nie sú úplne mäkké. Ďalej k nim pridáme špenát, pár lístkov bazalky/oregana, omáčku dochutíme soľou a korením, dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa. Na záver do omáčky pridáme opečené filety. Jedlo podávame s čerstvým chlebom a/alebo pečenými zemiakmi. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 172
Bielkoviny: 25 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 3 g

Zdielať