Vegánska mrkvová torta s kešu krémom

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Kešu orechy na krém zalejeme vodou a necháme ich zmäknúť cez noc.
Chia semienka zmiešane s vodou a necháme ich 5 minút postáť – zhustnú a plnia funkciu vajíčka. Múku zmiešame s cukrom, zázvorom, škoricou, práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Chia „vajíčko“ zmiešame v inej miske s olejom, javorovým sirupom, rastlinným mliekom, jablkovým pyré a citrónovou šťavou. Mokré suroviny vlejeme do suchých a zároveň pridáme aj najemno nastrúhanú mrkvu.
Cesto dôkladne premiešame a na záver vmiešame hrozienka a nasekané oriešky. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme si dva samostatné korpusy. Cesto vlejeme do formy s priemerom 20 cm a pečieme ho približne 25-30 minút pri tepote 180°C.
Medzitým si pripravíme kešu krém. Kešu orechy zmäknuté cez noc scedíme a spolu s tuhou časťou kokosového mlieka, citrónovou šťavou, javorovým sirupom a štipkou soli ich rozmixujeme v kuchynskom robote na čo najhladší krém. Krém dáme pred natretím ešte schladnúť do chladničky. Keď sú korpusy úplne vychladnuté, potrieme prvý korpus polovicou krému, zakryjeme druhým korpusom a natrieme naň zvyšný krém. Celú tortu dáme pred krájaním ešte vychladiť do chladničky aspoň na hodinu.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, celú tortu nakrájame na 10 častí

Kalórie: 357

Bielkoviny: 7 g

Sacharidy: 43 g (z toho vláknina 4 g)

Tuky: 19 g

Zdielať