Vege chilli

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

  1. Batáty si ideálne v hrnci vopred uvaríme, ale môžeme pracovať aj so surovími.
  2. Rajčiny a papriky umyjeme a nakrájame na kocky. Zvlášť nasekáme aj cibuľu, cesnak a chilli.
  3. Na oleji opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme papriku (a batáty, ak sme použili surové) a sprudka opekáme dozlatista.
  4. Potom pridáme konzervované rajčiny, scedenú fazuľu a nadrobno nasekané chilli papričky.
  5. Ochutíme mletým čiernym korením, sladkou paprikou, rascou a oreganom. Napokon pridáme aj nasekanú tmavú čokoládu alebo kvalitné kakao.
  6. Všetko spolu pomaly dusíme približne pol hodinu, až kým sa prepoja chute a zelenina zmäkne.
  7. Podávame s ryžou alebo tacos. Na tanieri dochutíme kyslou smotanou, prípadne aj guacamole či koriandrom.
Zdielať