Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Vianočný punč

Všetky recepty

Suroviny:

  1. Ovocie dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky.
  2. Do hrnca nasypeme cukor a na silnejšom ohni ho necháme skaramelizovať do svetlohneda.
  3. Opatrne vlejeme horúcu vodu a karamel v nej necháme za stáleho miešania rozpustiť.
  4. Pridáme vrecká čaju, škoricu, badián, klinčeky a ovocie. Privedieme k varu. Po 5 minútach čaj vyberieme.
  5. Prilejeme víno a ďalej už len pár minút prehrievame na miernom plameni. Napokon vlejeme rum, dochutíme šťavou z citróna a ešte horúce podávame.
Zdielať