Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Zimný šalát s kačacími prsiami

Všetky recepty

Suroviny:

  1. Rukolu nasypeme do misy. Pridáme zrnká granátového jablka, polovičky orechov a na kúsky nalámanú nivu.
  2. Pridáme olivový olej a citrónovú šťavu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. Kačacie prsia tiež osolíme a okoreníme. Potom ich položíme na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opekáme na miernom ohni približne 10 minút z jednej strany, potom otočíme a pečieme ďalších 10 minút do zlatista. Ak chceme kačacie prsia viac prepečené, môžeme ešte prikryté dopiecť 5 až 10 minút v rúre na 180°C.
  4. Hotové kačacie prsia nakrájame na prúžky a položíme na šalát. Servírujeme. 
Zdielať