Hokkaido polievka

Zobraziť recept

Suroviny

K tomuto receptu nie su pridané žiadne suroviny.

Recept

Ingrediencie:

  • tekvica Hokkaido
  • 3 PL olivového oleja
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ kocky bujónu
  • sušený rozmarín
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sójová omáčka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • pochúťková smotana a tekvicové semienka na dozdobenie

1. Cibuľu nakrájame, cesnak očistíme. Spolu opečieme v hrnci na olivovom oleji dozlatista.
2. Tekvicu umyjeme, očistíme a opatrne nakrájame na väčšie kúsky.
3. Pridáme do hrnca a zľahka opečieme. Potom zalejeme približne 1 litrom vriacej vody (podľa veľkosti tekvice). Podľa chuti pridáme bujón, soľ, korenie, rozmarín a sójovú omáčku.
4. Prikryjeme a za občasného miešania varíme, kým nie je tekvica úplne mäkká.
5. Potom polievku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom.
6. Zjemníme smotanou a ešte chvíľku povaríme do zhustnutia.
7. Hotovú polievku môžeme na tanieri dozdobiť pochúťkovou smotanou a tekvicovými semienkami.

Akciová ponuka do e-mailu

Ak chcete, aby vám neunikla žiadna z našich výhodných akcií, zadajte, prosím, váš e-mail a budete tak dostávať všetky akciové produkty priamo do vašej schránky ako prvý.
*/ ?>