Nadýchané banánové lievance

Dezerty
10
porcie
Stredná
obtiažnosť
Zobraziť recept

Suroviny

K tomuto receptu nie su pridané žiadne suroviny.

Recept

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • 4 veľké banány
  • 115 g hladkej múky
  • 140 ml mlieka
  • 20 g masla
  • 3 PL trstinového cukru
  • 1 ČL prášku na pečenie
  • vanilková zmrzlina
  • soľ

1. Do dvoch misiek si zvlášť oddelíme žĺtka a bielka. Žĺtka vymiešame s mliekom a pridáme múku, ktorú si ešte predtým zmiešame s práškom na pečenie. Vaječné bielka osolíme štipkou soli a vyšľaháme z nich kompaktný sneh. Vyšľahané bielka pridáme do žĺtkového cesta a všetko opatrne, ale dôkladne premiešame.
2. Na miernom ohni si rozpálime panvicu s nepriľnavým dnom (použiť môžete aj bežnú panvicu potretú olejom). Naberieme si menšiu naberačku cesta a opatrne prilievame, aby nám vznikol lievanec s priemerom asi 10 – 13 cm. Lievance pečieme z každej strany do zlato-hneda.
3. V druhej panvici si medzitým pri nízkej teplote rozpustíme maslo s trstinovým cukrom. Za neustáleho miešania varíme približne 3 min. Výsledkom by mala byť krásna karamelová omáčka.
4. Banány si ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne na 3 hrubšie plátky. Na miernom ohni si opäť vyhrejeme panvicu s nelepivým dnom a banánové plátky opatrne opečieme z každej strany do zlato-hneda.
5. Lievance servírujeme s banánmi, kopčekom vanilkovej zmrzliny a mierne preliate karamelovou omáčkou.

Akciová ponuka do e-mailu

Ak chcete, aby vám neunikla žiadna z našich výhodných akcií, zadajte, prosím, váš e-mail a budete tak dostávať všetky akciové produkty priamo do vašej schránky ako prvý.
*/ ?>