Zemiakové placky s bryndzou a slaninkou

Zobraziť recept

Suroviny

K tomuto receptu nie su pridané žiadne suroviny.

Recept

Suroviny (4 porcie)

  • 5-6 zemiakov
  • 2 vajíčka
  • hladká múka
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • majorán
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • bryndza
  • 200g oravskej slaniny

1. Zemiaky nastrúhame do misky. Posolíme a počkáme, kým pustia vodu, ktorú potom zlejeme.
2. Pridáme vajíčka, soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak a približne 3 PL múky. Zamiešame a necháme 15 minút postáť.
3. Na troche oleja na panvici upražíme menšie a hrubšie placky. Upečené ukladáme na papierovú utierku.
4. Medzitým si na panvici dochrumkava upražíme slaninku nakrájanú na kocky. V miske vymiešame bryndzu.
5. Hotové placky na tanieri ozdobíme bryndzou a posypeme slaninkou.

Akciová ponuka do e-mailu

Ak chcete, aby vám neunikla žiadna z našich výhodných akcií, zadajte, prosím, váš e-mail a budete tak dostávať všetky akciové produkty priamo do vašej schránky ako prvý.
*/ ?>